_ _ _ _ _ _ promina.blog.hr

subota, 23.10.2010.

Razminiranje u Promini se nastavlja

Razminiranje u Promini, bila je tema nekoliko mojih postova.

Evo da se malo podsjetimo:

Na samom početku 2007. godine, u jednom od svojih postova napisao sam kako je započelo razminiranje prostora oko nekadašnje Vojarne Manojlovac iznad hidroelektrane Miljacka.
Razminiranje je bilo inicirano, koliko se sjećam, od strane NP „Krka“, kako bi se moglo vojne objekte prenamjeniti u turističke sadržaje NP-a.

Nakon razminiranje prostora na linij jezero Brljan- Vojarna Manojlovac, razminiranje se nastavilo cijelom linijom koja je bila minirana (Jezero Brljan- Nečven-Bogatići).

Na samom početku 2008. godine, na red je došlo razminiranje naselja Klicići u Mratovu, gdje je razminirana tlocrtna površina od 75.155 m2.


Nakon 2007. i 2008. u kojima se prilično toga razminiralo u Promini, sljedi „zatišje“ od pune dvije godine, jer u 2009. u 2010. godini ( do sada) nije ništa razminirano.

Ipak, ovih dana sam pročitao jedan javni Natječaj u kojem se planira razminiranje minski sumnjivih površina uz prometnicu Oklaj-Širitovci, ili točnij kako je navedeno u prijedlogu:
„PLANA HUMANITARNOG RAZMINIRAVANJA ZA 2010. GODINU“-

„Ukloniti će se minska opasnost uz postojeću cestu Oklaj-Širitovci i cestu koja se planira rekonstruktuirati (područje između zaselaka Klicići i Marići) u naselju Mratovo, u Općini Promina“.

Ovo razminiranje financira se iz Proračuna Republike Hrvatske, i nema veze sa akcijom koju je pokrenula Slobodna Dalmacija „Razminiraj svoj kvadrat“, jer ista po svemu sudeći nije ostvarila svoj cilj.
Prema informaciji Načelnika Općine Promina na jednoj od sjednica OV Promina, tom je akcijom prikupljeno nešto više od 3.000.00 kuna.

Nadopuna posta 15.11.2010.

Uvidom u zapisnik sa zadnje, 12. sjednice OV, stanje prikupljenog novca na kraju humanitarne akcije Slobodne Dalmacije je 26.000.00 kn.


Oznake: razminiranje

- 12:08 - Komentiraj post (0) - Link posta

<< Arhiva >>






Promina blog
  • LL

Opis bloga

  • Promina blog postoji od 19.03.2005. godine, nešto više od deset godina.
    Teme su vezane uz život u Promini.....ali, tu su i druge razne teme koje su mi se u određenim trenutcima učinile zanimljivim...
    S. Sarić

    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Pomoću sljedećih linkova, saznajte nešto više o Promini.

    Gdje je Promina?

    Galerija promina.blog.hr


    Fotografije generacija iz škole:
    Stare slike Promine






    Video snimke:


































    Projekti čiju realizaciju očekujemo:









    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


Općina Promina









  • «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


.....

  • ......
    .......



    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Statistika posjeta promina.blog.hr -u kroz godine








    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»





    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»



    E-mail-Urednik promina.blog.hr-a:
    promina.blog.hr@gmail.com


    Zadnji postovi

...


.........................................................................Promina blog - promina.blog.hr© 2005.-2023. sva prava pridržana Urednik promina.blog.hr-a: Sanimir Sarić