_ _ _ _ _ _ promina.blog.hr

srijeda, 01.04.2009.

U Promini konačno otvoren Dom za 95 starijih I nemoćnih osoba

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi dobilo je “novu zgradu” Doma za starije I nemoćne, koju je na maloj svečanosti u Oklaju otvorio župan Goran Pauk, a blagoslovio biskup Ante Ivas.

Svečanosti je nazočio načelnik općine Promina Paul Cota, a njegovu pozivu se rado odazvao I bivši nečelnik Žare Duvančić, koji je također uložio dosta napora da se Dom konačno otvori.

Lijpo je bilo vidjeti sretne I zadovoljne župana Pauka, načelnika Cotu I bivšeg načelnika Žaru, kako uz blagoslov biskupa Ante Ivasa zajednički otvaraju objekt koji je Promina čekala godinama.

Prema neslužbenim informacijama, postignut je dogovor o koaliciji između HDZ-a I HSP-a, te će kao kandidat za načelnika te koalicije biti Paul Cota, a kao donačelnik Žare Duvančić.
Tiho Budanko je odustao od kandidature za načelnika, jer nije prošla njegova ideja da donačelnik bude iz redova koalicijskog partnera HDZ-a – Marko Duvančić iz HSS-a.

Vratimo se nakon politike opet našem dugo čekanom Domu…

Davnosagrađeni Dom za starije i nemoćne osobe otvoren danas (01.04.2009.) u Oklaju, čime je omogućeno da se 95 korisnika po stare dane vrati u Prominu.

Novi objekt može primiti 108 korisnika, te će s njima kad se svi kapaciteti popune raditi 33 zaposlenika, pa je prema riječima v. d. ravnateljice Jeke Hrastić, nužno zaposliti još sedam djelatnica.

Ministarstvo zdravstva u obnovu i opremanje zgrade investiralo je 26 milijuna kuna.

Uvjeti za rad i boravak korisnika su odlični, s tim da treba napomenuti kako smo od 1999.godine radili na otvaranju Doma u Oklaju.

Ovdje možemo pružati usluge dnevnog boravka, kućne njege i radne terapije, a imamo uređenu blagovaonicu, kuhinju i sve prateće sadržaje”, rekla je ravnateljica, pojašnjavajući kako će cijene ostati iste, dvije tisuće kuna za jednokrevetne i 1.950 kuna za dvokrevetne sobe, uz dodatak za njegu nepokretnih i polupokretnih osoba.

Korisnici doma izrazili su zadovoljstvo i uvjetima u objektu, i činjenicom što će biti smješteni u Promini. “Zgrada je prekrasna i drago mi je što ću se nakon 14 godina boravka u drugim domovima vratiti u Prominu”, rekla je 72-godišnja Mira Paulinović, dok je tri godine starija Zlata Šundov iz Vučipolja navela kako će nakon godinu i pol dana boravka u Šibeniku ubuduće živjeti u prekrasnom oklajskom domu.

Ova je ustanova u Oklaju osnovana 2004. godine, a njenom otvaranju prethodili su dugogodišnji veliki napori kako lokalnih tako I svih ostalih nadležnih institucija.

Autor: D. KORPAR
Izvor: "Glas Jasenovine"


Eto konačno je I ovaj prominski problem nakon skoro osam godina čekanja riješen.

Čestitke svima koji su pomogli da se ovaj dom konačno otvori……




Nadopuna posta 02.04.2009.

Kako ne bi došlo do zabune… Dom za starije i nemoćne u Oklaju, nije otvoren.
Kako stvari stoje, izgleda da uskoro i neće ni biti.
Nigdje se u Općinskom, Županijskom ili Državnom proračunu ne može pronaći stavka plana namijenjena trošku otvaranja Doma za starije i nemoćne u Oklaju.
Nigdje se ne može pronaći informacija o izabranoj v.d. ravnateljici zašto je ona i dalje javna tajna?
U Sudskom registru je i dalje kao odgovorna osoba privremena ravnateljica navedena Senka Knežević!?-Ako ne vjerujete provjerite!
Možda se Dom sad kad je završen preda nekomu na upravljanje „za 1 kunu“?
Možda sam i krivu kad je otvaranje Doma u pitanju…ali vrijeme će nam kao i uvijek dati odgovor.
Činjenica je da je rok završetka radova bio 04.02.2009… da su radovi gotovi… i da se sad oko Doma ništa više ne događa….


Kad smo kod nemogućih koalicija za Načelnika Općine Promina, i tu je većina toga čista laž.
Istina je jedino da je kandidat HSP-a za Načelnika od jučer službeno Paul Cota, dok ime kandidata za donačelnika (barem meni) još nije poznato.

Prema neslužbenim informacijama…

Vrh HDZ-a i HSS-a ( na Državnoj razini) dogovorio se da kao kandidati za Načelnika Općine Promina budu:
Za načelnika: Tihomir Budanko
Za donačelnika: Marko Duvančić

Lokalni HDZ je bio izričito protiv toga, i prema opet neslužbenim informacijama njihov prijedlog je Žare Duvančić načelnik, a Tihomir Budanko donačelnik.
Službene informacije nema što je znak da se o svemu još pregovara….da još ništa nije sigurno…jer da jeste onda bi kao u slučaju Drniša, Skradina….kandidate znali već prije mjesec dana….

Još nam ostaje mogućnost formiranja Nezavisne liste, i pojavljivanje još novih kandidata za načelnika i donačelnika…..

Uglavnom, izbori nisu daleko, i ako ne saznamo kad će se Dom otvoriti, barem ćemo saznati tko će biti čiji kandidat za nadolazeće lokalne izbore.





Oznake: humor, Dom za starije i nemoćne osobe u Oklaju

- 12:31 - Komentiraj post (7) - Link posta

<< Arhiva >>






Promina blog
  • LL

Opis bloga

  • Promina blog postoji od 19.03.2005. godine, nešto više od deset godina.
    Teme su vezane uz život u Promini.....ali, tu su i druge razne teme koje su mi se u određenim trenutcima učinile zanimljivim...
    S. Sarić

    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Pomoću sljedećih linkova, saznajte nešto više o Promini.

    Gdje je Promina?

    Galerija promina.blog.hr


    Fotografije generacija iz škole:
    Stare slike Promine






    Video snimke:


































    Projekti čiju realizaciju očekujemo:









    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


Općina Promina









  • «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


.....

  • ......
    .......



    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Statistika posjeta promina.blog.hr -u kroz godine








    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»





    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»



    E-mail-Urednik promina.blog.hr-a:
    promina.blog.hr@gmail.com


    Zadnji postovi

...


.........................................................................Promina blog - promina.blog.hr© 2005.-2023. sva prava pridržana Urednik promina.blog.hr-a: Sanimir Sarić