_ _ _ _ _ _ promina.blog.hr

utorak, 04.11.2008.

Župan Goran Pauk „neslužbeno“ u Promini?

Staracki dom Oklaj

Radovi na uređenju staračkog doma, kako sam u prethodnom postu najavio, konačno su započeli.
Za danas je prema neslužbenim informacijama bio najavljen dolazak u Oklaj župana Šibensko-kninske županije Gorana Pauka, ali i nekog iz nadležnog ministarstva.
Ova informacija točna je bila samo u prvom dijelu, jer je Oklaj posjetio samo župan Pauk, ali i dožupan (kojem uvijek zaboravim ime).


Zamoljen da prokomentira za „Županijsku panoramu“ nezadovoljstvo „Prominske vlasti“ što posjet nije službeno najavljen, Župan je odgovorio da ovo nije službeni posjet, da nema nikakve ceremonije otvaranja radova na domu… nego se samo osobno htio uvjeriti da su radovi stvarno započeli…. te da zbog svega navedenog nije smatrao važnim obavijestiti iste o svom dolasku…
Izjavio je također da se završetak radova planira u roku od 90 dana, te da će tada starački dom od ministarstva preuzeti Županija, kao i sve ostale domove u našoj županiji.
Zapošljavat će tridesetak djelatnika, a raspolagat će sa stotinjak kreveta.

Djelatnici firme „Đurkin“, cijeli dan su radili na demontaži bio-diska sa stare lokacije, a u sljedećih nekoliko dana, trebali bi započeti sa pripremom nove pozicije na koju će se smjestiti.
Kako stvari stoje, bio-disk bi trebao biti smješten odmah do glavne prometnice.
Na pitanje najbližih susjeda čestice na koju se smješta bio-disk hoće li biti ikakvih neugodnih mirisa od tog uređaja, jedan od djelatnika je navodno izjavio „da 'oće… ja znam jedno selo u kojem smo ugradili ovakav pročišćivač, i kad se on zaglavi… smrdi cijelo selo!“

Da se vratim na posjet Župana…

Ja sam vam prepričao što sam vidio na „Županijskoj panorami“, ali tu je uvijek Matilda Jelčić Stojaković, koja svojim člancima često prati događaje u Promini.

Na web stranici Radio Drniša, u članku pod naslovom:
„Započeli radovi na završetku Doma za starije i nemoćne osobe u Oklaju“
možete pročitati sljedeće:

„Na obilasku doma i otvaranju radova na sanaciji, koji će u konačnici dovesti do stavljanja doma u funkciju, nisu bili domaćini aktualna općinska vlast Općine Promina koji, doznajemo, nisu bili ni pozvani na radni sastanak sa izvođačem.
Na pitanje zašto župan Pauk je kazao:
- Dom je bio gotova priča za vrijeme bivše vlasti a ne aktualne. Poznato je da je u Općini Promina došlo do smjene. (HDZ je smijenjen i na vlasti je koalicija HSP/HSS op.a.)
Politička garnitura koja trenutno obnaša vlast u Općini Promina krenula je putem za koji ja mislim da nije ispravan.
Putem ukazivanja na prijašnje nepravilnosti pa čak i izmišljanja nepravilnosti smijenjene vlasti. To nije put kojim bi bilo koja Općina mogla ostvariti neke svoje pozitivne razvojne projekte. Pravilan put znači okrenuti se prema nečem novom i nadograditi postojeće, što se u Promini ne radi.

Prozivanje poput, primjera radi, za vodovod Marasovine Matasi Zelići da je to problem bivšeg načelnika koji im je obećavao da je sve u redu, nije pravi način.
Niti ih je bivši načelnik to uopće mogao uvjeravati jer nije bio uključen na takav način u tu priču. On nije osmišljavao taj projekt a nije ga ni odobravao.
Sve se radilo u ingerenciji Europske unije. Istina je da je rađena jedna trasa vodovodnog dijela. Na žalost onaj tko je radio projekt nije predvidio da od samog starta, znači od neke od vodospreme pa dalje, da je stanje trase takvo da traži širu sanaciju.
Međutim i tu smo napravili ono što je potrebno.
Sa Hrvatskim vodama smo dogovorili investiciju i već početkom godine jer u ovoj više nema novca oko 2 milijuna i 900 tisuća kuna osigurano je u planu Hrvatskih voda za 2009. godinu za rekonstrukciju trase za naselja za koji je taj vodovod predviđen da ga i dobiju, kazao je župan Pauk u Oklaju“. (Kraj citata)

Sad je sve očitije da postoji sukob između županijske vlasti i lokalne vlasti u Promini.
Očito je i to da nije bilo smjene vlasti, da se ni Županija baš ne bi žurila rješavati probleme u Promini.

Članak na web stranici Radio Drniša pogledajte pod linkom:

http://www.radiodrnis.hr/novosti/041108.html



Oznake: Dom za starije i nemoćne osobe u Oklaju, Vodovod za Marasovine, Matase i Zeliće, općina promina

- 19:52 - Komentiraj post (2) - Link posta

<< Arhiva >>






Promina blog
  • LL

Opis bloga

  • Promina blog postoji od 19.03.2005. godine, nešto više od deset godina.
    Teme su vezane uz život u Promini.....ali, tu su i druge razne teme koje su mi se u određenim trenutcima učinile zanimljivim...
    S. Sarić

    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Pomoću sljedećih linkova, saznajte nešto više o Promini.

    Gdje je Promina?

    Galerija promina.blog.hr


    Fotografije generacija iz škole:
    Stare slike Promine






    Video snimke:


































    Projekti čiju realizaciju očekujemo:









    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


Općina Promina









  • «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


.....

  • ......
    .......



    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Statistika posjeta promina.blog.hr -u kroz godine








    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»





    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»



    E-mail-Urednik promina.blog.hr-a:
    promina.blog.hr@gmail.com


    Zadnji postovi

...


.........................................................................Promina blog - promina.blog.hr© 2005.-2023. sva prava pridržana Urednik promina.blog.hr-a: Sanimir Sarić