_ _ _ _ _ _ promina.blog.hr

srijeda, 20.08.2008.

15. pitanja za novog načelnika općine-Paula Cotu-I dio

Na samom početku 2007. godine točnije u četvrtak, 04.01.2007., napisao sam post pod naslovom “Iz ureda Općine Promina”.
Tadašnji načelnik općine Promina Žarko Duvančić najavio nam je (u članku pod istim naslovom objavljenim u župnom listu “Promina”) projekte koje Prominci mogu očekivati u 2007. godini, odnosno u godinama koje slijede.
Koja su to bila obećanja možete provjeriti u postu koji spominjem pod linkom: http://promina.blog.hr/2007/01/1621952620/iz-ureda-opcine-promina.html


Kako se vlast u Promini promjenila, mene je zanimalo što novi načelnik Paul Cota može reći o tim obećanjim, a vidim da to muči I posjetitelje Bloga.

Odlučio sam Načelniku poslati mail sa 15. pitanja koja su temeljena na 14. “obećanja” bivšeg načelnika, te jednim “gorućim” pitanjem.
Danas sam dobio odgovore , ali pošto bi sve to bilo predugo za jedan post, odlučio sam napisati post u tri dijela, kako bi I posjetitelji Bloga mogli iznjeti svoje stavove I razmišljanja u svezi postavljenih pitanja, odnosno odgovora načelnika Paula Cote.

Pa krenimo redom:

1.Da li je :«-izrađen je «Program ukupnog razvoja općine Promina»?

Program je izrađen I usklađen s PUR-om. Nevolja je što se po njemu nije postupalo. PUR naglašava razvoj poljoprivrede I turizma, a u Prostornom planu se predlažu četiri nova kamenoloma I Transfer stanica za smeće, u zoni koja je predviđena kao turistička I poljoprivredna.

2. Da li je: -„ završen i donošen Prostorni plan općine Promina kao i Urbanistički plan uređenja poduzetničke zone?

Prostorni plan je završen, ali u njemu su osvanule neke stvari koje ranije nisu dogovorene. Takav ne može biti usvojen I moramo ići u izmjene I dopune prije usvajanja. Urbanistički plan uređenja poduzetničke zone ne postoji.

3.Da lije je“-izrađen projekt izgradnje infrastrukture u poduzetničkoj zoni (početak izgradnje proljeće 2007. godine)?

Takav projekt ne postoji.

4.Da li je „-izrađen projekt izgradnje prometnice Čitluk-Mratovo-Bogatići (cesta će se graditi u punom profilu, sredstva u iznosu 4,300.000,00 kuna osigurana su kroz program EIB-2)?

Projekt je izrađen 2006. godine. Cesta prolazi ljudima kroz dvorišta I vinograde, a s vlasnicima nije ništa dogovoreno, što znači da će se projekt morati izmijeniti. Prošlo je već dvije godine I upitno je imamo li još uvijek pristup tim sredstvima. Poslali smo dopis nadležnim ministarstvima I čekamo odgovor. Riječ je o iznosu od 3 600 000,00 kn, a ne 4 300 000,00 kn.

5.Da li je „-sagrađena distribucijska vodovodna mreža u naseljima Matasi i Marasovine (magistralni cjevovod izgrađen je sredstvima iz programa CARDS 2002.cca 3,000.00 kuna)?

Mreža je sagrađena, ali budući da se kod izgradnje nije poštovao izvedbeni projekat u cijelosti, budući da smo svjedoci katastrofalnog stanja ostatka mreže prominskog vodovoda, osobito velikih gubitaka, voda u ovom smjeru neće poteći bez dodatnih, većih zahvata na prominskom vodovodu, a koji su detaljno opisani u projektu.

To bi bilo prvih pet pitanja I odgovora… nastavak slijedi uskoro…


Oznake: općina promina, prostorni plan, cesta čitluk mratovo bogatići, Vodovod za Marasovine, Matase i Zeliće

- 21:30 - Komentiraj post (13) - Link posta

<< Arhiva >>






Promina blog
  • LL

Opis bloga

  • Promina blog postoji od 19.03.2005. godine, nešto više od deset godina.
    Teme su vezane uz život u Promini.....ali, tu su i druge razne teme koje su mi se u određenim trenutcima učinile zanimljivim...
    S. Sarić

    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Pomoću sljedećih linkova, saznajte nešto više o Promini.

    Gdje je Promina?

    Galerija promina.blog.hr


    Fotografije generacija iz škole:
    Stare slike Promine






    Video snimke:


































    Projekti čiju realizaciju očekujemo:









    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


Općina Promina









  • «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


.....

  • ......
    .......



    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Statistika posjeta promina.blog.hr -u kroz godine








    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»





    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»



    E-mail-Urednik promina.blog.hr-a:
    promina.blog.hr@gmail.com


    Zadnji postovi

...


.........................................................................Promina blog - promina.blog.hr© 2005.-2023. sva prava pridržana Urednik promina.blog.hr-a: Sanimir Sarić