_ _ _ _ _ _ promina.blog.hr

subota, 16.08.2008.

Prominska fešta

Iza nas je još jedan dan feštanja…
Ovogodišnje druženje Prominjaca započelo je prije tri dana sa malonogometnim noćnim turnirom „JOKS-Promina 2008“, pa sutradan sa 55. „Prominskim igrama“, da bi nakon tih sportskih dana, došao i dan posvećen kulturi.
Organizatori su odlučili podijeliti feštu na sportski i kulturni dio, jer je jednostavno nemoguće sve to „ugurati“ u jedan dan.
Sportski dio već sam obradio u prethodnim postovima, pa sada na red dolazi jučerašnji dan, dan posvećen Velikoj Gospi.
Prominci od davnih vremena odlaze na Veliku Gospu u hodočašće na Visovac, te je to dan kad nas je ujedno u Promini i najviše.
Nakon hodočašća, šteta je malo ne zafeštati na tako veliki blagdan, razveseliti se, popričati sa prijateljima koji su odselili, susresti se s rodbinom… tetkama.. stricima… ujcima…braćom… sestrama…

Općina Promina ove je godine organizirala prilično bogat program povodom dana Velike Gospe.
Tako se na trgu ispred općine u Oklaju moglo pogledati nastupe KUU „Promina“ i goste KUU „Miljavci“, zatim razne izvođače na diplama, guslama, te pučke pjesnike koji su nas svojim stihovima podsjećali na „minule dane“.
Nakon folklornog dijela programa, nastupio je Damir Topić iz Siverića koji vam je vjerojatno poznat po pjesmi „Čikola“, a ovom je prigodom izveo još nekoliko svojih novih „stvari“.
Ante Skelin je zajedno sa svojim gostima Katom Radas i Ivom Čupićem svojim pjesmama razbudio publiku, i nakon njih je slijedio nastup Matka Jelavića i njegova benda koji je napravio odličan štimung do ranih jutarnjih sati.
U prilično brojnoj publici, ako se ne varam, mogli vidjeti Marina Ivanovića-Stoku, koji se ovom prigodom „prerušio“ u fotografa, pa ga organizator nije prepoznao i ugurao sa nekom pjesmom u program.
A cijeli program vodio je Nadomir Tadić Šutra, koji je najave izvođača koji slijede obično završavao rečenicom „ništa se ne brinite-požar koji bukti iznad Čitluka pod kontrolom je, evo upravo nam javlja Načelnik“.
Sam pogled prema Čitluku i Ljubotiću bio je zastrašujući. Veliki plameni jezici dizali su se visoko iznad dalekovodnih žica, a vjetar sa zapada je iz sata u sat jačao i širio požar.
Ipak, negdje oko četiri sata ujutro požar je ugašen, a na sreću sela Ljubotić i Čitluk su obranjeni, dok je 80 hektara šume i raznog niskog raslinja izgorjelo.

Nekoliko me prijatelj upitalo gdje se može nabaviti CD Ante Skelina… raduje ih svaka pjesma u kojoj se spominje naš kraj… naša Promina… škrta polja… guvna zapuštena…
Za sve njih evo upute… sa lijeve strane nalazi se link prema Antinom miljevci.blog.hr-u, i tamo sa desne strane imate linkove prema svim njegovim pjesmama… i onda sami „legalno“ spržite“ njegov CD.

Eto…. Iza nas je još jedna „Prominska fešta“… i nadam se da ste se svi lijepo zabavili, i baš me zanimaju Vaši komentari-kritike…pohvale..želje i pozdravi ha ha…

Živili,

P.S. Fotografije ću staviti na web za koji dan…

Oznake: općina promina, Velika Gospa, KUU Promina

- 18:35 - Komentiraj post (6) - Link posta

<< Arhiva >>






Promina blog
  • LL

Opis bloga

  • Promina blog postoji od 19.03.2005. godine, nešto više od deset godina.
    Teme su vezane uz život u Promini.....ali, tu su i druge razne teme koje su mi se u određenim trenutcima učinile zanimljivim...
    S. Sarić

    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Pomoću sljedećih linkova, saznajte nešto više o Promini.

    Gdje je Promina?

    Galerija promina.blog.hr


    Fotografije generacija iz škole:
    Stare slike Promine






    Video snimke:


































    Projekti čiju realizaciju očekujemo:









    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


Općina Promina









  • «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


.....

  • ......
    .......



    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Statistika posjeta promina.blog.hr -u kroz godine








    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»





    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»



    E-mail-Urednik promina.blog.hr-a:
    promina.blog.hr@gmail.com


    Zadnji postovi

...


.........................................................................Promina blog - promina.blog.hr© 2005.-2023. sva prava pridržana Urednik promina.blog.hr-a: Sanimir Sarić