_ _ _ _ _ _ promina.blog.hr

četvrtak, 01.11.2007.

Laži laži laži me....

Kad će proraditi Starački dom u Oklaju?
Načelnik izjavljuje najkasnije do kraja tekuće godine. Prije desetak-dvadesetak dana, riješen je problem vlasništva zemljišta na kojem se Dom nalazi, i samo još preostaje biološki pročišćivač otpadnih voda premjestiti na česticu koja je u vlasništvu Doma.
Hoće li Općina uspjeti do kraja godine pronaći sredstva, raspisati natječaj za gradnju pročišćiivača, ostaje nam da vidimo. Načelnik izjavljuje da ima obećanja Ministra resornog Ministarstva, da će DOM BITI OTVOREN.
(Izjava Žarka Duvančića na "Građanskm satu" u Promini u organizaciji GONG-a 26.07.2007.)


Jutros se proslavilo konačno potpisivanje dozvole .Starački dom je spreman za otvaranje.Sad će papundeka udarit komentar o ravnatelju , zapošljavanju i izborima........ Max 23.10.2007


Prije nekoliko dana (ako se ne varam 29.10.2007.) na Županijskoj panorami naš Načelnik opet je izrekao jednu rečenicu koja je vjerojatno svim Promincima odavno poznata:

"Znate... ne mogu vam ja precizno reći dan kad će se Dom otvoriti, ali ja mislim da bi to moglo biti za nekih dva, do dva i po' miseca"
Usput je u prilogu spomenuta i jedna zanimljiva sitnica... "Kad se Dom pripremi za otvaranje, još se mora utvrditi tko će njime gospodariti.... Lokalna uprava ili netko drugi?"

Kad je Max napisao svoj komentar, odlučio sam pričekati nekoliko dana da vidim što se iza te vijesti krije... koliko je istinita?
Većina nas zna da se u domu i oko doma nije zadnjih godina napravilo ništa, tako da mi je bila čudna vijest da se Dom otvara, a da evidentirani nedostaci nisu riješeni-sanirani-uklonjeni.

Ipak, poznavajući koliku moć ima politika, povjerovao sam Maxu da će se Dom otvoriti, a nepravilnosti uočene pri gradnji doma ukloniti u "hodu".

Nažalost, problemi koje treba riješiti kako bi se Dom otvorio, toliko su veliki da ih niti "Vladajući" nisu u stanju riješiti do izbora.

Volio bi' kad bi Vam sad mogao na Blogu objaviti ostavku vd direktora Staračkog doma-Oklaj, Senke Knežević, u kojoj se navode svi nedostaci koji se moraju riješiti kako bi se Dom otvorio, i razlozi ostavke.
Nažalost, taj dokument koji mi je obećao dostaviti jedan vijećnik općine Promina, još putuje na moju adresu....


Od svih planova koje je općina Promina uspjela realizirati iz proračuna za 2007. koji iznosi 5,356.714.00 kuna, nama običnim građanima vidljiva je za sada jedino stavka proračuna 4223 Oprema za održavanje i zaštitu (kontejneri) 250.000 kuna.

Bliži se kraj godine, a od pustih obećanja, na vidiku još nema ništa (ili samo sitnice).

Normalno je da se ljude na kraju zapitaju gdje se troši tih pet milijuna kuna, ili bolje rečeno na što su se ona na kraju potrošila?

Ako Vas zanimaju sve dosadašnje priče o otvaranju Doma, pročitajte moje dosadašnje postove na tu temu pod linkom.

Slobodna Dalmacija je objavila članak na istu temu 27.10.2007. koji možete pročitati pod linkom.





Oznake: općina promina, Dom za starije i nemoćne osobe u Oklaju

- 10:39 - Komentiraj post (6) - Link posta

<< Arhiva >>






Promina blog
  • LL

Opis bloga

  • Promina blog postoji od 19.03.2005. godine, nešto više od deset godina.
    Teme su vezane uz život u Promini.....ali, tu su i druge razne teme koje su mi se u određenim trenutcima učinile zanimljivim...
    S. Sarić

    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Pomoću sljedećih linkova, saznajte nešto više o Promini.

    Gdje je Promina?

    Galerija promina.blog.hr


    Fotografije generacija iz škole:
    Stare slike Promine






    Video snimke:


































    Projekti čiju realizaciju očekujemo:









    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


Općina Promina









  • «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


.....

  • ......
    .......



    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Statistika posjeta promina.blog.hr -u kroz godine








    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»





    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»



    E-mail-Urednik promina.blog.hr-a:
    promina.blog.hr@gmail.com


    Zadnji postovi

...


.........................................................................Promina blog - promina.blog.hr© 2005.-2023. sva prava pridržana Urednik promina.blog.hr-a: Sanimir Sarić